Psychodrama

psychodrama, praktijk bij1, psychotherapie, creatieve therapie, mindfulness, emdr, zaanstreek waterland, zaandam, koog aan de zaan, zaandijk

Psychodrama brengt situaties, die u als problematisch ervaart, binnen de therapie in een rollenspel tot leven waardoor deze opnieuw ervaren kunnen worden.
Met behulp van psychodramatische technieken zoals rolwisseling en dubbelen krijgt u de gelegenheid om bij deze situaties stil te staan en meer inzicht te verkrijgen in uw en andermans gevoelens, motivaties en gedrag. U kunt zich bewust worden van gedrags-, gevoels- en gedachtepatronen en hun ontstaansgeschiedenis.
Het doel is dat u zich minder gevangen voelt in verwachtingen van uzelf, verwachtingen ten opzichte van het leven en verwachtingen van en ten opzichte van anderen. Hierdoor ervaart u meer vrijheid om uw leven zelf vorm te geven. U kunt reeds tijdens de therapie naar een nieuwe en meer bevredigende vormgeving op zoek gaan. De therapeut helpt u keuzes maken die u bij u en uw persoonlijke situatie vindt passen.
Ook psychodramatherapie wordt zowel individueel als in groepsverband aangeboden. Affiniteit met rollenspel is hierbij geen vereiste.