Team

We zijn een groep van drie therapeuten die met veel plezier samenwerken. We zijn het gewend om de behandelingen – mocht dit zinvol zijn – door elkaar aan te laten vullen, afgestemd op de behoeften van de cliënt. Ook geven we samen therapiegroepen vorm. Op consultbasis is zo nodig een psychiater beschikbaar.

 

Kerstin Schwardtmann, muziektherapeut, psychodramatherapeut

In 1993 kwam ik naar Nederland om hier de studie muziektherapie te gaan volgen. Dit deed ik in eerste instantie vooral uit nieuwsgierigheid naar de betekenis van mijn grootste interesse, muziek, en in wat mensen beweegt en daarin tegenwerkt. Ik was benieuwd hoe je muziek binnen de hulpverlening methodisch in kunt zetten. Later breidde ik mijn kennis en vaardigheden als therapeut uit met de opleiding tot psychodramatherapeut. Daarbij ontdekte ik onder andere dat de twee vakken niet alleen los van elkaar een zinvolle bijdrage aan de therapie kunnen leveren maar juist ook in combinatie van betekenis voor het therapeutisch proces van de cliënt kunnen zijn. Ik heb tot 2009 in verschillende GGZ-instellingen gewerkt en me door de jaren heen gespecialiseerd in de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek.
Sinds 2008 werk ik zelfstandig in een samenwerkingsverband met psychologen, een beeldend therapeut, psychiaters en een psychotherapeut. Hierin waardeer ik dat je elkaar kunt aanvullen in de behandeling van een patiënt. Daarnaast begeleid ik therapiegroepen samen met een collega. Ik richt me vooral op het contact met de emoties.

Ik heb me gespecialiseerd in schematherapie, mindfulness en ACT en combineer deze methoden met mijn achtergrond als muziek- en psychodramatherapeut. Ik geef zowel individuele als ook groepstherapie.

Naast het werk bij Praktijk Bij1 werk ik ook bij de instelling Care to Change.

www.praktijkcreatievetherapie.nl

 

Suzanne van Zutphen, beeldend therapeut

suzanne-van-zutphen-beeldende-therapie-schematherapie-act-mindfulness-muziektherapie-psychodrama-zaanstreek-waterland

In 1998 ben ik afgestudeerd en heb de eerste jaren in diverse instellingen gewerkt, ik deed groepstherapie en individuele therapie, met mensen met heel uiteenlopende problematieken. Ik heb vooral lang gewerkt met mensen met ernstige depressies, angsten en trauma’s. Tot op heden werk ik nog steeds op een deeltijdbehandeling van GGZIngeest. Ik heb mij in de loop der jaren geschoold in het werken met CT, AFT, IPT en ben schematherapeut en doe mindfulnesstrainingen. Sinds 2006 werk ik in mijn eigen praktijk in Amsterdam, www.praktijkbloei.nl , en sinds 2017 ook hier bij Groepspraktijk Bij1 in Koog a/d Zaan. Graag help ik u om in het beeld op zoek te gaan naar de kern van uw gedachten, overtuigingen en patronen, en deze te transformeren tot dat wat beter voor u werkt. Ik doe dat met kennis, compassie en ervaring, en altijd met ruimte voor de bijbehorende gevoelens. U leest daar meer over op de pagina over beeldende therapie.

 

 

Praktijk Bij1 - Centrum voor Psychotherapie Zaanstreek-Waterland, Zaandam, Zaandijk, Koog aan de ZaanAnke Berentschot, haptotherapeut

Ik ben opgeleid als fysiotherapeut en haptotherapeut (Academie voor Haptonomie in Doorn) en heb sinds 1999 mijn eigen praktijk waarin ik uitsluitend en met heel veel plezier als haptotherapeut werk.

Met oprechte interesse naar wat de ander beweegt of remt en met mijn kennis en ervaring probeer ik aan te reiken wat bij die ander past en waar hij/zij mee verder kan.

Ik heb binnen het gebouw van ‘de Bedrijvige Bij’ mijn eigen praktijk, maar maak ook deel uit van PraktijkBij1 waar ik met een aantal GGZ-collega’s samenwerk.

www.ankeberentschot.nl