Praktijk Bij1

Praktijk Bij1 is de praktijk van Kerstin Schwardtmann, vaktherapeut gespecialiseerd in schematherapie, mindfulness en ACT. In haar praktijk worden gedachten, gedrag en gevoel, lichaam en geest gezien als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom zijn de psychotherapeutische methodieken erop gericht inzicht, bewustzijn en verandering te bewerkstelligen door zowel begrip als ook ervaring en oefening. Er is altijd oog voor samenwerking met andere GGZ-professionals waar wenselijk of nodig.

Praktijk Bij1 is gevestigd in het Gebouw De Bedrijvige Bij. Kerstin Schwardtmann en andere therapeuten (psychologen, psychiaters, vaktherapeuten etc.) waar zij mee samenwerkt zijn aangesloten bij Stichting1nP. Daardoor betreft dit door de ziektekostenverzekering vergoede zorg. Voordat u in zorg komt, zal er een intake plaatsvinden die (in elk geval gedeeltelijk) door een GZ-psycholoog of psychiater zal worden gedaan, meestal op een andere locatie. Deze stelt de diagnose en bewaakt het proces. Voor het laatste zullen regelmatige evaluatiemomenten met u in worden gepland en zal Kerstin geregeld overleggen over de voortgang van uw behandeling. U bent van de inhoud hiervan op de hoogte. Als het de behandeling ten goede komt, zal een andere behandelaar worden toegevoegd (bijvoorbeeld een psychiater voor medicatie, een psychomotorisch therapeut voor meer gericht lichaamswerk, een GZ-psycholoog die bevoegd is om EMDR te doen etc.). Ook dit zal op een andere locatie zijn.

Behalve via 1nP werkt Kerstin ook samen met psychiater Marjolein Keijzer die met haar praktijk in een andere vleugel van De Bedrijvige Bij gevestigd is. Met haar samen verzorgt ze een schematherapeutische groepsbehandeling. Ook dit betreft vergoede zorg. Echter is het hiervoor van belang om bij een verzekering verzekerd te zijn die dit soort samenwerkingen mogelijk maakt.