Mindfulness

mindfulness praktijk bij1 psychotherapie zaanstreek, zaandam, zaandijk, koog aan de zaan, schematherapie, creatieve therapie, emdr, muziektherapieHet woord mindfulness kan je vertalen met opmerkzaamheid. Mindfulness helpt je om contact te maken met alles wat je denkt, voelt en ervaart. Dit is van belang om te kunnen opmerken als je in automatische patronen terecht komt waarin je in negatieve gedachten en gevoelens gevangen raakt. Door dit tijdig op te merken kan je vanuit een bewuste keuze daarop reageren. Hierdoor ervaar je een grotere vrijheid. Als je met mindfulness oefent, leer je waar je aandacht is en ook hoe je die steeds weer kunt verplaatsen. Hiervoor zijn er allerlei oefeningen. Ik heb jarenlang trainingen gegeven in mindfulness. In mijn werk maak ik vooral gebruik van elementen uit de mindfulness.

Mindfulness is bewezen effectief en helpt bij piekeren, burn-outklachten, depressieve gevoelens, angst, chronische pijnklachten en slaapproblemen. Ook als je wilt leren meer in het nu te leven en bewuster in het leven te staan is mindfulness aan te raden.

Desgewenst kan ik ook een individuele training aanbieden. Bent u bekend met recidiverende depressie, dan kan de training worden vergoed uit uw basisverzekering. Hiervoor heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.

In andere gevallen is vergoeding van de training vaak via de aanvullende verzekering mogelijk.

Voor verdere informatie kunt u mij mailen of het contactformulier invullen.