Mindfulness

mindfulness praktijk bij1 psychotherapie zaanstreek, zaandam, zaandijk, koog aan de zaan, schematherapie, creatieve therapie, emdr, muziektherapieHet woord mindfulness kan je vertalen met opmerkzaamheid. Mindfulness helpt je om contact te maken met alles wat je denkt, voelt en ervaart. Dit is van belang om te kunnen opmerken als je in automatische patronen terecht komt waarin je in negatieve gedachten en gevoelens gevangen raakt. Door dit tijdig op te merken kan je vanuit een bewuste keuze daarop reageren. Hierdoor ervaar je een grotere vrijheid. Tijdens de training oefen je met het opmerken waar je aandacht is en die steeds weer te verplaatsen. Dit doen we met behulp van diverse meditaties en creatieve aandachtsgerichte werkvormen met beeldende middelen en muziekinstrumenten.

Mindfulness is bewezen effectief en helpt bij piekeren, burn-outklachten, depressieve gevoelens, angst, chronische pijnklachten en slaapproblemen. Ook als je wilt leren meer in het nu te leven en bewuster in het leven te staan is mindfulness aan te raden.

De training wordt verzorgd door Kerstin Schwardtmann en bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een terugkombijeenkomst.

Bent u bekend met recidiverende depressie, dan kan de training worden vergoed uit uw basisverzekering. Hiervoor heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.

In andere gevallen is vergoeding van de training vaak via de aanvullende verzekering mogelijk.

Voor verdere informatie zie www.praktijkmind.nu of vul het contactformulier in.