Groepstherapie

Schemagroep
Cognitieve Gedragstherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek

Deze groep is voor mensen die last hebben van hardnekkige patronen die betrekking hebben op hun zelfbeeld en het contact met hun omgeving.

Als je bijvoorbeeld heel streng bent voor jezelf en veel van jezelf vraagt waardoor je steeds het gevoel hebt bijna overspannen te zijn, of als je angstig bent in sociale contacten, als je je minderwaardig voelt of het gevoel hebt dat je bent mislukt of zult falen, als je bang bent dat je zult worden verlaten en als deze overtuigingen over jezelf en anderen je in belangrijke mate hinderen in het dagelijks leven, dan heb je waarschijnlijk last van een of meerdere schema’s.

In deze groep wordt in wekelijkse sessies intensief aan het herkennen en veranderen van je schema’s gewerkt met als doel uiteindelijk gezonde manieren te ontwikkelen in het leven te staan en je staande te houden. De bedoeling is dat je na de behandeling een beter zelfbeeld hebt, meer plezier kunt ervaren en bevredigende relaties met anderen aan kunt gaan en kunt onderhouden.

In deze groep wordt gebruik gemaakt van ervaringsgerichte interventies zoals rollenspel of de inzet van muziekinstrumenten. Hierdoor wordt de beleving verdiept, er is een directere ingang tot emoties en er kan binnen een veilige context worden geëxperimenteerd met nieuw gedrag.

Deze groep wordt gegeven door Kerstin Schwardtmann, muziek- en psychodramatherapeut en Suzanne van Zutphen, beeldend therapeut.

De groep is op donderdagmiddag van 13.15 uur tot 14.45 uur. Het betreft een doorlopende groep binnen de Specialistische GGZ. Naast de groepscontacten bestaat er-  mocht dit wenselijk zijn – de mogelijkheid tot aanvullende individuele therapie bij een van de groepstherapeuten. Voor meer informatie neem contact op met een van de groepstherapeuten.